Σάββατο, Μαρτίου 21, 2009

Το Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας και η διαφάνεια των οικονομικών του

Αμέσως μετά την έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο "Εγνατία" ο επισκέπτης αντικρίζει ένα μεγάλο γιαπί. Είναι το (μελλοντικό) Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας. Χρόνια βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και χρόνια στους μαχαλάδες της Βέροιας κυκλοφορούν φήμες για την συνέχιση των εργασιών, για το τελείωμά του, για την παράδοσή του στους "δικαιούχους" και άλλα τέτοια.
Βέβαια δεν γίνεται τίποτε, εκτός από τις δηλώσεις των βουλευτών και των άλλων πολιτικ(άντηδ)ών στοιχείων της περιοχής περί του ενδιαφέροντός τους για το 'Έργο".

Κάτι με εκβιασμό μυρίζει η όλη υπόθεση και κανένα από τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης δεν τολμά να αναρωτηθεί και να ρωτήσει με τη σειρά του τους "αρμόδιους". Δεν τολμάμε ούτε να σκεφτούμε πως μια μικρή διαπλοκούλα υποβάσκει ή υπερβόσκει εδώ, αλλά ποιος ξέρει;
Τώρα τελευταία πάντως (ακόμη μια φορά) κάτι κινείται: Ο βουλευτής κ. Χαλκίδης δηλώνει ικανοποίηση σχετικά με τις εξελίξεις "καθώς σε συνάντησή του με τον νέο πρόεδρο της εταιρείας ... γνωστοποιήθηκε ότι ο εργολάβος υπέγραψε τη σύμβαση (9 520 000 ευρώ)" και φυσικά εκθειάζει την Κυβέρνηση για την ... τήρηση της υπόσχεσής της.
Από την άλλη μεριά (και την άλλη ημέρα) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ημαθίας μας ενημερώνει και αυτός δια του προέδρου του ότι το "'Εργο" προχωράει (επιτέλους).

Ωραία! Αλλά αν δεν κάνουμε λάθος το "Έργο" χρηματοδοτείται από εμάς τους συνεπείς (και μονίμως κορόϊδα) φορολογούμενους και καλό θα έιναι να γνωρίζουμε:
Πόσα χρήματα είχε προυπολογιστεί το Έργο; Με ποιους όρους υπέγραψε η Εταιρεία που το ανέλαβε; Πριν πόσο καιρό έγινε αυτό; Τι συμβαίνει με τα οικονομικά του Έργου; Πόσο επιπλέον θα πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ και όχι κάποιος άγνωστος κάτοικος αυτής της περιοχής, ούτε κάποιος από αυτούς που πατάνε στα χρήματά μας και κάνουν το "κομμάτι" (ή και τις λαμογιές) τους;

Δεν μπορεί κάποιος (ανεξάρτητος) φορέας, για παράδειγμα το Τεχνικό Επιμελητήριο, να μας πληροφορήσει;

Θα επανέλθουμε με άλλα σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: