Τρίτη, Μαρτίου 24, 2009

Το "μεγάλο φαγοπότι", οι δημοσιογράφοι, τα ΜΜΕ, οι διαπλοκές και οι ευαισθησίες

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Διευθυντής και άλλης τοπικής εφημερίδας απάντησε στο σχόλιο για το "μεγάλο φαγοπότι" και τη διαπλοκή των τοπικών ΜΜΕ με τους άρχοντες και τους μηχανισμούς.
Την παραθέτουμε όπως την λάβαμε:

Προφανώς τα όσα αναφέρεται για «φαγοπότι» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα γιατί ένα απλό «γεύμα εργασίας» ήταν και μάλιστα θα βγήκε και… φθηνά στους διοργανωτές του, πιστεύουμε… Αλλού θα πρέπει να αναζητηθούν τα μεγάλα φαγοπότια ! Στο «φαγοπότι» εκπροσωπήθηκαν εκτός από δύο «βαρόνους των ΜΜΕ» (Α. Χατζηκώστας εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας « Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» και Π. Ζωγράφου ιδιοκτήτης του ΡΑΔΙΟ –ΗΜΑΘΙΑ) τα άλλα ΜΜΕ της Βέροιας μέσω δημοσιογράφων, δηλαδή εργαζόμενων σ’ αυτά που φυσικά δεν καθορίζουν την «γραμμή» των Μέσων αυτών αλλά προσπαθούν μέσω πολλών δυσκολιών να κάνουν ευσυνείδητα την δουλειά τους.Όσο για τον υπογράφοντα και την πιθανή «διαπλοκή του» (με το ΠΑΣΟΚ ή με άλλους φορείς της «εξουσίας», τοπικής και πανελλαδική) απλά αν μελετήσει το φύλλο που γράφει και για το σχετικό «φαγοπότι» θα δει εάν ασκεί κριτική στο ΠΑΣΟΚ ή ΟΧΙ (και όχι μόνο)…
ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»


Είναι ενδιαφέρον το στοιχείο ότι δυο τοπικά ΜΜΕ θέλουν να δείξουν πως είναι ευαισθητοποιημένα σε παρόμοια σχόλια περί διαπλοκής.
Ευχαριστούμε για την απάντηση και συγχαίρουμε για την ευαισθησία του Εκδότη της εφημερίδας "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ".
Υπάρχουν όμως κάποια ερωτήματα που θα αναπτυχθούν σε επόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: