Σάββατο, Μαρτίου 14, 2009

Τι γίνεται με τους Βεροιώτες γιατρούς;

Όπα! Τι έγινε ρε παιδιά;
Μόλις διαβάσαμε, στα συμβατικά τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο γιατρός κ. Βασιάδης εκλέχτηκε αντιπρόεδρος στο νέο Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. χαρήκαμε. Επιτέλους και ένας από την Βέροια σε καλή θέση σε πανελλήνιο Σύλλογο. Ας πάρουμε και εμείς οι επαρχιώτες μια χαρά ρε παιδί μου και όχι μόνο την πίκρα που μας προσφέρουν οι βουλευτές μας που δεν μπορούν να γίνουν ούτε υφυπουργοί. 
Τι θέλαμε και το σκεφτήκαμε. Την επόμενη ημέρα διαβάσαμε διαμαρτυρία άλλων γιατρών της Βέροιας για την "προβληματική" εκλογή του συμπολίτη συναδέλφου τους. Οι κ.κ. Λυσίτσας, Μηνάς και Θεοδώρου μας είπαν πως η εκλογή είναι πλαστή. Σικέ το παιχνίδι δηλαδή και ο κ. Βασιάδης είναι παράνομα (ή παράτυπα) εκλεγμένος. 
Τι έγινε ρε παιδιά, σκεφτήκαμε, ζηλέψατε και πολεμάτε έτσι υπόγεια την ομαλή λειτουργία του Συλλόγου σας; Η πλάκα είναι πως έτσι σκέφτηκαν και είπαν αναμετάξυ τους στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης και οι περισσότεροι από τους βεροιώτες. Κρίμα και είναι και επιστήμονες άνθρωποι! Αν δηλαδή αυτοί φέρονται έτσι τότε τι να πούμε και εμείς οι αμόρφωτοι.
Τελικά όμως φαίνεται πως δεν είναι (μόνο;) η ζήλια, αλλά ότι έχασε η παράταξή στην οποία είχαν επενδύσει πολιτικά οι διαμαρτυρόμενοι. Ως συνδικαλιστές όμως, είναι σίγουρο ότι γνωρίζουν πως παίζονται τα παραταξιακά παιχνίδια και φυσικά γνωρίζουν πως όσοι έχουν χρόνια στο κουρμπέτι ξέρουν να τα παίζουν καλύτερα από άλλους που προσπαθούν με άλλα μέσα να τους ξεπεράσουν. 
Πάντως αυτό που έκανε ο υποψήφιος του ΔΗ.Κ.Ι., ο οποίος βρισκόταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου, να ζητήση την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας για να τον βοηθήσει και άλλο, πέρα από την υποστήριξη της Ν.Δ. (πόσο ακόμη δηλαδή),  δεν δείχνει ότι πιστεύουν στον ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό με πολύ θέρμη, ούτε και στις διαδικασίες που αυτοί που τον υπηρετούν διαμορφώνουν και με την πρώτη δυσκολία καταφεύγουν στους πάτρωνες πολιτικούς μηχανισμούς.
Μια μόνο (σύνθετη) ερώτηση: Αυτά θα συμβαίνουν πάντα, οι γιατροί αυτοί θα συνεχίσουν να είναι θυμωμένοι μεταξύ τους; Αν βρεθούν στη Βέροια θα χαμογελάσουν οι μεν τον δε ή θα ξυνίσουν τα μούτρα τους; Ή μήπως μας δουλεύουν όλους;

Σημείωση: Στην φωτογραφία ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Καλοκαιρινός, τον οποίο αμφισβήτησαν, προσπάθησαν να τον κάνουν ανανέωση (έτσι το λένε τώρα) και τους την έκανε, με τη βοήθεια του κ. Βασιάδη βέβαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: