Τετάρτη, Απριλίου 22, 2009

Η λειτουργία της Αναστάσεως στην Εληά και Πλατεία Ωρολογίου

Πριν από δυο χρόνια, μας είπανε ότι στην Πλατεία Ωρολογίου γινότανε το τμήμα της λειτουργίας της Αναστάσεως που συνήθως γίνεται στο ύπαιθρο, της ενορίας της Μητροπόλεως. Μετά άρχισαν τα "έργα" για να αλλάξει η πλατεία και έτσι δεν έγινε εκεί καμιά από τις τελετές και φυσικά ούτε και αυτές της Αναστάσεως του Σωτήρος.
Φέτος που η πλατεία, επιτέλους, λέγεται ότι τελείωσε, πολλοί περίμεναν ότι η τελετή της Αναστάσεως θα γινόταν στον ίδιο χώρο που γινόταν και παλιότερα. Δυστυχώς όμως άλλες φαίνεται πως ήταν οι βουλές των διαχειριστών της πολιτικής και της θρησκευτικής μας ζωής. Αποφασίστηκε η τελετή για τέσσερις ενορίες να γίνει στην Εληά. Κάτι σαν πανηγύρι δηλαδή, όχι σαν μια τελετή, με μικροφωνικές που θύμιζαν αυτές που οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν για να τραγουδήσουν.

Θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε πολλά, όμως από ανθρώπους που ακούσαμε να μας παραπονιούνται θα μεταφέρουμε μόνο μια: Γιατί φέτος δεν έγινε η τελετή της Αναστάσεως στην Πλατεία Ωρολογίου, αφού αυτή είναι έτοιμη; Δεν ήθελε η κ. Δήμαρχος ή οι παράγοντες της εκκλησίας θέλουν μεγάλες συγκεντρώσεις και οργανώνουν τελετές με βάση, όχι την ενορία αλλά το μέγεθος της συγκέντρωσης;

Αυτό που μας παρακινεί για το δεύτερο μέρος του ερωτήματος είναι η πολιτική διαφήμιση στην περιφορά Επιταφίου την Μ. Παρασκευή, για το οποίο έχουμε ήδη γράψει στις 17 Απριλίου και άλλοι ενημερωτηκοί φορείς αντέγραψαν (χωρίς να αναφέρουν την πηγή, παρόλο που αντέγραψαν και την φωτογραφία) και το δημοσιοποίησαν χωρίς αναφορές αργότερα (18 Απριλίου).
Σε αντίποινα την φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο τη απαλλοτρίωσα από το http://radio973.blogspot.com/ (Ωχ! Τελικά αναφέρω την πηγή! Τι χούι και αυτό.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: